Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Bodi coool!

 

3. junija se je pod okriljem kampanje Energija si, bodi učinkovit začela akcija ºCoool!, ki predstavlja nadaljevanje Modre stopinje.

Da vam ne bo vroče zaradi prevelikega odtisa CO2
Priporočena nastavitev temperature pri klimatski napravi naj ne bo nižja od 25 °C. Vsaka stopinja višje (26, 27 ali več) prihrani od 6 do 8 % pri letnih stroških. Nastavljanje na manj kot 25 °C pa lahko povzroči znatno povečan strošek za energijo. Proizvodnja električne energije letno potrebne povprečnemu gospodinjstvu za delovanje klimatske naprave povzroči več kot 1000 kg emisij CO2, toda če naročamo električno energijo iz obnovljivih virov, raba klime ni obremenjena z emisijami.

Akcija Modra stopinja se je začela na svetovni dan Zemlje 22. aprila na pobudo HSE. Prva faza se je zaključila 31. maja z oglaševalsko akcijo in nagradno igro Spoznaj obnovljive vire energije. Modra stopinja bo v tem letu na svoji poti spodbujanja učinkovitega  ravnanja z energijo pri hlajenju in ogrevanju povezovala različne teme, člane mreže Sinergija, ki omogočajo izvajanje posameznih akcij in številne končne porabnike, ki bodo za stopinjo bolj osveščeno ravnali z energijo. Več o Modri stopinji in veliko uporabnih nasvetov najdete na spletnem portalu Pozitivna energija.


Prijava na Čist-e-novice