Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Deset članov akcije na konferenci v Estoniji

V estonskem Talinu je pretekli vikend (23. in 24. januar) potekala konferenca Let's Do It!. Med 50 udeleženci je tudi 10 predstavnikov projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!.

Konferenca združuje predstavnike sedmih evropskih držav in Havajev, njeni cilji pa so predvsem izmenjavanje izkušenj in predstavitev primerov dobre prakse med državami, ki so že izvedle podobne okoljske projekte in tistimi, ki se v tem trenutku nanje pripravljamo. Predavanja in delavnice so namenjene tudi pripravam na svetovni okoljski projekt Let's Do It, World!, ki bo v veliki čistilni akciji leta 2012 združil številne prostovoljce po celem svetu.

Udeležencev na konferenci je 50, prihajajo pa iz Estonije, Finske, Litve, Latvije, Romunije, Portugalske, Slovenije. Eden izmed naših predstavnikov, Nara Petrovič,  je tam tudi vodil eno izmed delavnic.

Predstavniki slovenske ekipe poročajo, da so novo pridobljene informacije o logistiki dneva čiščenja in usmerjanju množice prostovoljcev izrednega pomena za potek organizacije na domačih tleh. 

Konferenca v Estoniji je medijsko dobro podprta. Nara Petrovič je povedal, da je estonskim nacionalnim medijem dal izjave o poteku projekta v Sloveniji, danes pa je kot gost nastopil v jutranjem programu estonske nacionalne televizije.


Prijava na Čist-e-novice