Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana OSVED! na Obalo

 

Ekološka karavana »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine, se bo 9. aprila ustavila v Kopru.  Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstaviti problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

V petek, 9. aprila,
Eko Karavana »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!«,
potuje z multimedijskim avtobusom in gostuje v Kopru

Od 13.30 do 17.00 bo Eko Karavana z zanimivim programom prisotna pred nakupovalnim središčem Mercator na Dolinski cesti 1A v Kopru. Predstavniki projekta bodo obiskovalcem nudili informacije o projektu in jim pomagali pri spletni prijavi za akcijo 17. aprila, ko bo potekalo čiščenje divjih odlagališč in razpršenih odpadkov. Poleg tega bo ob in v multimedijskem avtobusu ves čas postanka zelo živahno. Starši bodo med drugim lahko za kako urico prepustili otroke, da z nami v uživajo v različnih ustvarjalnih delavnicah, pripravljenih posebej zanje.

Od 18.00 do 19.30 bo v prostorih Foresterije na Titovem trgu 4 (vhod s strani atrija Fakultete za humanistične študije Koper) potekala okrogla miza z naslovom Možnosti eko turizma na obali, ki jo bo vodil Nara Petrovič.

Na okroglo mizo so vljudno vabljeni tudi predstavniki medijev, saj bo med pogovorom veliko pozornosti namenjene predlogom za bolj trajnostno naravnani obalni turizem.

Zlati pokrovitelj projekta je družba KD Skladi Nova energija, ki je posebej za ta projekt pripravila tudi nagradno igro. Eko Karavano na poti po Sloveniji velikodušno podpirata tudi družbi Ljubljanske mlekarne in Honda.

 

Dodatne informacije:

Nara Petrovič
Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
041 286 444
E: nara.petrovic@ocistimo.si
www.ocistimo.si

Martin Agostini Pregelj
organizator Eko Karavane OSVED! v Kopru
E: martin@ksok.si
T: 031 860 936
www.ocistimo.si


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt omogočajo:


Zlati pokrovitelj projekta               
KD Skladi, Nova energija                                 

Pokrovitelji projekta
Slovenijales
XLAB

 

 

 

 

 

Medijski pokrovitelji projekta

Žurnal24
Delo
Delo.si,
Dnevnik
GEA TV
Najdi.si
Nedeljski dnevnik
TV3
Radio 1
Europlakat
Radio Center
MTV Adria

 


Prijava na Čist-e-novice