Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana OSVED! prihaja v Maribor

6. marca letos je na pot krenila Ekološka karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine in se ustavila v več slovenskih mestih. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega osveščanja, predvsem pa predstavili problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

V četrtek, 11. marca 2010, se bo karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu ustavila v Mariboru. Ob 12.30 v prostorih Mestne občine Maribor na Ulici heroja Staneta 1bo predstavnike organizatorjev projekta sprejel mariborski župan Franc Kangler. Ob 14. uri pa se bo v trgovskem središču Europark, na Pobreški cesti 18 pričel zabavni in ozaveščevalni program, namenjen predvsem otrokom.

V okviru karavane bo ob 18. uri v Dvorani generala Maistra na Ulici heroja Staneta 1 v Mariboru potekala tudi okrogla miza z naslovom »Ozaveščanje in mavrica idej za učinkovitejšo preventivo, naša odgovornost do okolja in lastnih smeti«, ki jo bo vodil vodja Skupine za ozaveščanje pri projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Nara Petrovič. Na njej bodo kot govorci sodelovali: 

    * Rok Peče, podžupan MOM, zadolžen za delovanje mestnih četrti in krajevnih skupnosti,
    * Branko Kosi, namestnik direktorja podjetja Snaga,
    * Hedvika Jenčič, Zavod za gozdove, območna enota Maribor,
    * Mag. Matjaž Jež, vodja območne enote Maribor Zavoda RS za varstvo narave,
    * Mag. Franjo Švajger, direktor medobčinskega direktorata in
    * Branka Rudolf, ravnateljica OŠ Draga Kobala.

Postanek karavane v Mariboru se bo zaključil s srečanjem z lokalnimi organizatorji projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! ob 19.30 – v prostorih Gibanja za pravičnost in razvoj na Kraljeviča Marka ulici 6, Maribor.
 
Vljudno vabljeni!
 

Dodatne informacije:
Nara Petrovič
Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
041 286 444
nara.petrovic@ocistimo.si
www.ocistimo.si


Prijava na Čist-e-novice