Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana OSVED! s tridnevnim postankom v Celju

 

Ekološka karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine in se ustavila v več slovenskih mestih. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstaviti problematiko divjih odlagališč v Sloveniji. Med 19. in 21. marcem se bo karavana OSVED! ustavila tudi v Celju.

 

Petek, 19. marec

Ob 9. uri bo v okviru sejma Altermed na Celjskem sejmu potekala okrogla miza pod naslovom »Sami lahko naredimo veliko za čistejše okolje!«, ki jo bo vodil Nara Petrovič, vodja Skupine za ozaveščanje pri projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Govorci bodo znani tekom današnjega dne.

Ves čas trajanja sejma bo na sejmu Altermed potekal zabavni program, ki so ga pripravili predstavniki projekta OSVED, s posebno noto na ozaveščanju najmlajših in je namenjen tako otrokom, kot tudi staršem. Na lokaciji bo možna tudi prijava prostovoljcev za sodelovanje v okoljski akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! 

Nedelja, 21. marec

Ob 17. uri bo v okviru sejma Altermed, na Celjskem sejmu v dvorani Celjanka potekalo predavanje z diskusijo »Očistimo Slovenijo v enem dnevu in poskrbimo, da takšna tudi ostane« na temo trajnih rešitev za divja odlagališča v Sloveniji in kaj lahko sami naredimo za čistejše okolje. Diskusijo bo povezoval vodja Skupine za ozaveščanje pri projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Nara Petrovič.

Pokrovitelja Eko Karavane sta družbi Honda in Ljubljanske mlekarne, zlati pokrovitelj projekta OSVED! je družba KD Skladi z investicijskim skladom Nova energija.

Vljudno vabljeni!
 
 

Dodatne informacije:

Nara Petrovič

Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
041 286 444

E: nara.petrovic@ocistimo.si
www.ocistimo.si


Prijava na Čist-e-novice