Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana OSVED! tokrat na Koroškem

 

Ekološka karavana »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine, se bo 7. aprila ustavila v Slovenj Gradcu.  Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!«, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstaviti problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

V sredo, 7. aprila,
Eko Karavana »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!«,
potuje z multimedijskim avtobusom in gostuje
na Trgu svobode v Slovenj Gradcu


Od 12.00 do 18.00 bo Eko Karavana z zanimivim programom prisotna na Trgu svobode v Slovenj Gradcu. Predstavniki projekta bodo obiskovalcem nudili informacije o projektu in jim pomagali pri spletni prijavi za akcijo 17. aprila, ko bo potekalo čiščenje divjih odlagališč in razpršenih odpadkov. Poleg tega bo ob in v multimedijskem avtobusu ves čas postanka zelo živahno. Na stojnicah se bodo s svojimi dejavnostmi na področju zdravja in okolja predstavile tudi nekatere osnovne in srednje šole. 

Ob 13.00 se bodo na Trgu svobode srečali lokalni organizatorji in koordinatorji koroške regije, si izmenjali izkušnje ter dogovorili o izvedbi akcije.

Ob 13.30 bo v prostorih Mestne občine Slovenj Gradec na Šolski ulici 5 v Slovenj Gradcu predstavnike projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! sprejel župan Matjaž Zanoškar. Na sprejemu bodo prisotni tudi predstavniki Turističnega društva kot organizatorja akcije v MO Slovenj Gradec.

Od 14.00 do 16.00 bo v sejni sobi Mestne občine Slovenj Gradec pod naslovom 'Kako?, Kam?, Zakaj?' potekala okrogla miza na temo ravnanja z odpadki. V okviru okrogle mize bo predstavnik Komunalnega podjetja Slovenj Gradec predstavil novi način zbiranja in ločevanja odpadkov v MO Slovenj Gradec. Strokovnjaki Zavoda za zdravstveno varstvo Ravne bodo predstavili tudi teorijo gospodarjenja z odpadki s poudarkom na analizah življenjskega cikla (Life Cycle Analysis) in razlogom za ločevanje odpadkov. Moderator okrogle mize bo Nara Petrovič, vodja skupine za ozaveščanje OSVED!

Vljudno vabljeni so tudi predstavniki medijev, saj bo med pogovorom veliko pozornosti namenjene reševanju organizacijskih izzivov akcije v Slovenj Gradcu in reševanju problema odpadkov v bodoče.

Ob 14.30 bodo na Trgu svobode gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, OE Slovenj Gradec, s strokovnega vidika predstavili problem divjih odlagališč v gozdnem prostoru, sledila pa bo predstavitev dejavnosti Zavoda za zdravstveno varstvo z Raven na Koroškem.

Temu bodo sledile vodene zabavne igrice za otroke, ki jih bo vodil Nara Petrovič. 

Ob 18. uri je predviden uradni zaključek obiska in vrnitev v Ljubljano
Zlati pokrovitelj projekta je družba KD Skladi Nova energija, ki je posebej za ta projekt pripravila tudi nagradno igro (več informacij na www.ocistimo.si). Eko Karavano na poti po Sloveniji velikodušno podpirata tudi družbi Ljubljanske mlekarne in Honda.
 

Dodatne informacije:

Nara Petrovič
Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
041 286 444
E: nara.petrovic@ocistimo.si
www.ocistimo.si

Peter Cesar
koordinator v občini Slovenj Gradec
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
T: 041 657 691
E:peter.cesar@ocistimo.si   
www.ocistimo.si

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt omogočajo:


Zlati pokrovitelj projekta               
KD Skladi, Nova energija                                 

Pokrovitelji projekta
Slovenijales
XLAB

 

 

 

 

 

Medijski pokrovitelji projekta

Žurnal24
Delo
Delo.si,
Dnevnik
GEA TV
Najdi.si
Nedeljski dnevnik
TV3
Radio 1
Europlakat
Radio Center
MTV Adria

 


Prijava na Čist-e-novice