Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! prihaja tudi v Goriško regijo

6. marca letos je na pot krenila Ekološka karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine in se ustavila v več slovenskih mestih. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstavili problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
se bo ustavila tudi na Severnem Primorskem
s postankom v Novi Gorici in v Kobaridu.

Nova Gorica, petek, 12. marec 2010

Ob 12. uri bo v Poslanski pisarni novogoriške mestne hiše predstavnike organizatorjev projekta sprejel podžupan občine Nova Gorica Vojko Fon.

Ob 13. uri pa bo v Stekleni dvorani mestne hiše potekala novinarska konferenca, na kateri bodo nastopili Vojko Fon, podžupan Mestne občine Nova Gorica in koordinator akcije OSVED v MO Nova Gorica, Bogdan Zoratti, svetovalec MO Nova Gorica za zaščito in reševanje ter dva izmed organizatorjev akcije Petra Matos in Nara Petrovič.

Ob 14. uri se v trgovskem središču Qlandia prične zabavni in ozaveščevalni program, namenjen predvsem otrokom.

Ob 18. uri bo v Veliki sejni dvorani Mestne občine Nova Gorica potekala okrogla miza na temo ločenega zbiranja odpadkov na Goriškem in pomena čistega okolja za kakovostno bivanje, ki jo bo vodil vodja Skupine za ozaveščanje pri projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Nara Petrovič. V njej bodo sodelovali govorci:

  • Vojko Fon, podžupan mestne občine Nova Gorica
  • Predstavnik Komunale Nova Gorica d.d.
  • Predstavnik Društva za kakovost bivanja Nova Gorica

Kobarid, torek, 16. marec 2010

Ob 8. uri se na OŠ Kobarid na Gregorčičevi ulici 18 a prične program za otroke, pod vodstvom Nare Petroviča. V programu sodelujejo učenci od prvega do petega razreda OŠ Kobarid in njene podružnice OŠ Smast, OŠ Drežnica in OŠ Breginj.

Ob 12. uri bo predstavnike organizatorjev projekta v mestni hiši (Gregorčičeva ulica 26) sprejel župan občine Kobarid Robert Kavčič .

Ob 13. uri se na Trgu svobode v Kobaridu prične eko sejem ter zabavni in ozaveščevalni program za otroke.

Ob 16. uri v dvorani Andreja Manfreda v Kobaridu (Gregorčičeva ulica 20) sledi sprejem občinskih organizatorjev zgornjega Posočja.

Ob 17. uri bo v dvorani Andreja Manfreda v Kobaridu potekala okrogla miza miza pod naslovom »Zeleni turizem in ravnanje s komunalnimi odpadki« ki jo bo vodil vodja Skupine za ozaveščanje pri projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Nara Petrovič. V njej bodo sodelovali govorci:

  • Robert Kavčič, župan Kobarida
  • Berti Rutar, direktor Komunale Tolmin
  • Janko Humar, direktor turistične organizacje Sotočje Kobarid
  • Simon Leban, direktor medobčinske uprave
  • Petra Matos, predstavnica projekta OSVED!

Vljudno vabljeni!

Dodatne informacije

Nara Petrovič

Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
041 286 444

E: nara.petrovic@ocistimo.si
www.ocistimo.si

 


Prijava na Čist-e-novice