Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! tokrat v Novem mestu

 

Ekološka karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine, se bo ta petek iz Velenja preselila v dolenjsko prestolnico Novo mesto. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstavili problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

V petek, 2. aprila 2010, bo Eko Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! gostovala v Novem mestu.

Ob 11. uri bo predstavnike projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! v mestni hiši na Seidlovi cesti 1 sprejel župan MO Novo mesto Alojzij Muhič. Ob tem bo do 12.45 potekala tiskovna konferenca in fotografiranje, kamor so prijazno vabljeni mediji.

Od 13. do 19. ure bo Eko Karavana na prostoru pred Planetom Tuš v Novem mestu na Topliški cesti 2. Obiskovalce čaka zanimiv program, kjer bo poskrbljeno za otroke, prav tako bodo predstavniki projekta na voljo za pomoč pri prijavi na čiščenje in za kakršne koli dodatne informacije o njej.

Ob 16.30
bo na isti lokaciji potekalo srečanje vseh lokalnih koordinatorjev s področja Dolenjske, na katerem si bodo izmenjali izkušnje in dogovorili o zadnjih podrobnostih pred izvedbo akcije.

Od 18. do 19. ure bo bo v Kulturnem centru Janez Trdina na Novem trgu 5, potekala okrogla miza z naslovom »Ravnanje z odpadki v občini Novo mesto«. Na okrogli mizi bodo sodelovali Simon Štukelj, vodja sektorja splošne komunale Novo mesto, Slavko Janežič, vodja sektorja operative in razvoja na Centru za ravnanje z odpadki (CEROD) in predstavnik novomeške enote Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor. Moderator okrogle mize bo Nara Petrovič, vodja skupine za ozaveščanje OSVED!.

Prijazno vabljeni, da se »Eko karavani« in akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!« pridružite tudi vi!

Zlati pokrovitelj projekta je družba KD Skladi Nova energija, ki je posebej za ta projekt pripravila tudi nagradno igro (več informacij na www.ocistimo.si). Eko Karavano na poti po Sloveniji velikodušno podpirata tudi družbi Ljubljanske mlekarne in Honda.

Več informacij:

Nara Petrovič
Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
T: 041 286 444
E: nara.petrovic@ocistimo.si


Prijava na Čist-e-novice