Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! v Zagorju ob Savi

 

Ekološka karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine, se bo po praznikih, prihodnji torek, iz Novega mesta preselila v Zagorje ob Savi. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstavili problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.

V torek, 6. aprila 2010, bo Eko Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! gostovala v Zagorju ob Savi.

V okviru tokratne karavane bi še posebej izpostavili predavanje priznane slovenske klimatologinje mag. Tanje Cegnar. Osrednja tema njenega predavanja bodo podnebje in podnebne spremembe ter njihov vpliv na človeka.

Dopoldanska predavanja za osnovnošolce in srednješolce bo izvajal Nara Petrovič,  vodja skupine za ozaveščanje v projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu!.

Program dogajanja:

Ob 9.00 bo predstavnike projekta sprejel župan MO Zagorje ob Savi Matjaž Švagan. Po sprejemu si bodo skupaj ogledali multimedijski avtobus ter otvorili spremljajoče dejavnosti na  ploščadi pred  Weinbergerjevo hišo na Cesti 9. avgusta 1, ki bodo potekale vse do 16. ure.

Od 10.00 do 11.00 bo na Srednji šoli Zagorje Nara Petrovič predaval dijakom na temo Odpadki: stvari prihodnosti ali preteklosti? Predavanje  bo v učilnici 30.

Od 12.00 do 13.00 bo predavanje Odpadki: stvari prihodnosti ali preteklosti Nara Petrovič predstavil še osnovnošolcem. Predavanje bo na Srednji šoli Zagorje, v učilnici 30.

Ob 15.30 bo organizirano srečanje udeležencev Eko karavane in lokalnih organizatorjev na področju Zagorja.     

Ob 18.00
bo mag. Tanja Cegnar imela predavanje z naslovom Podnebne spremembe, vpliv vremena na človeka. Predavanje bo v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Zagorje-mesto na  Kidričevi 11.

Prijazno vabljeni, da se »Eko karavani« in akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu!« pridružite tudi vi!

Zlati pokrovitelj projekta je družba KD Skladi Nova energija, ki je posebej za ta projekt pripravila tudi nagradno igro. Eko Karavano na poti po Sloveniji velikodušno podpirata tudi družbi Ljubljanske mlekarne in Honda.

Nara Petrovič
Skupina za ozaveščanje
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
T: 041 286 444
E: nara.petrovic@ocistimo.si

 

Aleksander Kos
Koordinator v občini Zagorje ob Savi
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
T: 070 828 519

 

 


Prijava na Čist-e-novice