Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! v gorenjski prestolnici

Ekološka karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, ki bo do 15. aprila 2010 obiskala vse slovenske pokrajine, se bo ta teden najprej preselila v osrčje Gorenjske, v Kranj, potem pa potuje v vzhodni konec Šaleške doline, v Velenje. Namen karavane je prebivalcem Slovenije približati projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, predstaviti primere dobre prakse na področju ekologije in okoljskega ozaveščanja, predvsem pa predstavili problematiko divjih odlagališč v Sloveniji.  

 

V torek, 30. marca 2010, bo Eko Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu!,

ki tokrat prvič  potuje z multimedijskim avtobusom,

gostovala v Kranju.  

 

Od 10.30 – 11.15. ure bo v prostorih Mestne občine Kranj na Slovenskem trgu 1 v Kranju predstavnike projekta Očistimo Slovenije sprejel župan občine Kranj Damijan Perne. Na sprejemu bodo poleg Nare Petrovič prisotni tudi predstavniki organizatorjev akcije v MO Kranj. Vljudno vabljeni so tudi mediji, saj bodo med pogovorom namenili veliko pozornosti namenili reševanju organizacijskih izzivov akcije v Kranju in okolici.  
 

Od 13.00 – 20. ure bo Eko Karavana z zanimivim programom prisotna na parkirišču trgovskega centra Mercator Kranj Primskovo. Predstavniki projekta bodo obiskovalcem nudili informacije o projektu in jim pomagali pri spletni prijavi na dan čiščenja. Poleg tega bodo ves čas postanka ob multimedijskemu avtobusu potekale naslednje dejavnosti:

  • Otroški kulturni center Krice Krace bo predstavil izdelke iz recikliranega materiala, ki jih bo možno tudi kupiti.
  • Otroci se bodo lahko v nagradni igri pomerili v poznavanju ločevanja odpadkov, kjer bodo morali biti  tako hitri kot natančni.
  • Od 16. – 18. ure bodo na sporedu ustvarjalne delavnice za otroke, ki se bodo pod mentorstvom otroškega kulturnega centra Krice Krace naučili izdelovati košarice za pirhe iz PVC vrečk in denarnic iz embalaže tetrapak.

 


 

Od 18. do 19.30 na parkirišču trgovskega centra Mercator Kranj Primskovo ob multimedijskem avtobusu potekal Sestanek vseh lokalnih organizatorjev na območju Gorenjske, na katerem se bodo seznanili s trenutnim stanjem akcije po občinah, in poskusili predvideti morebitne logistične zaplete na dan akcije in določili nadaljnji potek aktivnosti. 

Zlati pokrovitelj projekta je KD Skladi Nova energija, Eko Karavano pa na poti po Sloveniji velikodušno podpirata družbi Ljubljanske mlekarne in Honda. 

Dodatne informacije

 
Nara Petrovič

Skupina za ozaveščanje 
Očistimo Slovenijo v enem dnevu! 
041 286 444

E: nara.petrovic@ocistimo.si 
www.ocistimo.si

 
Meta Odar

Lokalna organizatorka v občini Kranj

E: meta.odar@ocistimo.si

www.ocistimo.si


Prijava na Čist-e-novice