Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Karavana v Pomurju

Karavana Očistimo Slovenijo v enem dnevu! se je odpravila na pot in že jutri ima prvi postanek v Murski Soboti. Tam se bomo srečali z županom dr. Antonom Štihcem in se pogovorili o sodelovanju pri akciji, nato pa krenili v info točko, ki bo v nakupovalnem središču Maximus.

Tam bodo prostovoljci predstavljali akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu!. Na voljo bodo različni materiali, povezani z akcijo, najmlajšim pa bodo namenjene zabavne igrice in dogodek na temo ločevanja odpadkov. Ob 15. uri se bo dogajanje preselilo v Mladinski informativni in kulturni klub, kjer bo potekala okrogla miza na temo ravnanja z odpadki v Pomurju.

V pogovoru bodo poleg predstavnikov OSVED! Sodelovali tudi predstavnik podjetja CEROP Franc Cipot, direktor komunalnega podjetja Saubermacher & Komunala Drago Dervarič ter Stojan Habjanič, strokovnjak za ekološko gradnjo; pozdravni nagovor pa bo imel murskosoboški župan.

V prihodnjem tednu se bo karavana ustavila v Mariboru, kjer bo gostovala v četrtek, 11. marca, v petek, 12. marca, pa bo obiskala Novo Gorico.

Tekst: Martina Budal


Prijava na Čist-e-novice