Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Kjer je volja, je tudi moč


Pri akciji OSVED! smo se združili vsi – enaki, drugačni, tako in drugače misleči … Sodelovali so tudi gluhi, kje in kako so se lotili akcije, povzema spletna televizija Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije.

Zveza paraplegikov Slovenije je med drugim na lokaciji Doma paraplegikov v Pacugu v sodelovanju s turističnem društvom Fiesa-Pacug vključila lokalno prebivalstvo in 'vikendaše'. Delo, ki je združevalo, pa je dalo povod tudi za nadaljevanje vsakoletne akcije na tem območju.


Foto: zveza-paraplegikov.si

Tudi Šentovci (člani Slovenskega združenja za duševno zdravje) so praznovali 17. april in se pri čiščenju pridružili lokalnim iniciativam, v dnevnem centru ŠENT Ljubljana pa so se pridružili društvu Eco Gea.

Foto: sent-si.org

Na Zavodu za medgeneracijsko povezovanje so se prav tako združili vsi – mladi in stari, v dokaz, da nas o ekološkem ravnanju lahko poučijo tudi otroci, pa prisluhnite Ambrožu, ki je opisal posledice odmetavanja pločevink in plastičnih vrečk.

Foto: zlataleta.com

Na akcijo OSVED! so se množično odzvali tudi člani Zveze delovnih invalidov po vsej Sloveniji, pridružili so se krajanom in pomagali po svojih močeh.

Foto: zdis.si

Tekst: Petra Arula


Prijava na Čist-e-novice