Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Kreacije iz recikliranih odpadkov navdušile Ljubljano

V petek, 26. marca 2010, je sprehajalce na Čopovi ulici v slovenski prestolnici navdušila prav posebna modna revija z imenom 3 Re – Rethink/Reuse/Recycle, ki jo je organiziralo Društvo Ekologi brez meja z namenom okoljskega osveščanja Slovencev in opozarjanja na prihajajočo okoljsko akcijo Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Na modni reviji so se predstavili mladi slovenski oblikovalci in manekenke.

Nika Ravnik – ni0ka, Klavdija Jeršinovec, Tanja Pađan, Katja Adamlje, Ines Pusar, Irina Miljič, Karmen Rovšnik in Tina Rebolj, Urška Petrič, Urška Pirc, Tina Hribernik, Sergeja Bevc, Linda Ogrizek, Barbara Živčič in kulturno ekološko društvo Smetumet so pokazali, da je eko trend, da smo lahko tudi glede odpadkov izvirni in da nam nikakor ni treba stvari odvreči, ko se jih naveličamo ali ko odslužijo svojemu namenu – iz njih namreč lahko naredimo kaj novega, uporabnega, drugačnega. In če naša ustvarjalna žilica ne utripa od navdušenja, ko smo se nečesa naveličali, to prepustimo drugim, če le poskrbimo, da skrbno ločimo vse odpadke, ali pa določene celo predamo mladim ustvarjalcem, npr. kulturno ekološkemu društvu Smetumet. Kaj vse počnejo iz smeti, si oglejte na www.smetumet.com .
Če ste zamudili modno revijo ali če so vas kreacije navdušile, pa ste vabljeni v Center urbane kulture Šiška, kjer bodo na ogled vse predstavljene kreacije od 13. aprila do 4. maja.

Tekst: Petra Arula


Prijava na Čist-e-novice