Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Napoved novinarske konference

V organizaciji društva Ekologi brez meja bo 17. aprila 2010 v Sloveniji potekala največja prostovoljska okoljska akcija v zgodovini Slovenije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! Organizatorji želimo v okviru projekta do aprila popisati in kartirati čim večje število divjih odlagališč v Sloveniji. Na dan akcije pa želimo združiti vsaj 200.000 ljudi iz vseh koncev Slovenije in jih združiti v čiščenju divjih odlagališč,  okolic šol, vrtcev, naselij ter sprehajalnih poti.  

 

Novinarska konferenca: predstavitev projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!,

bo potekala

v torek 12. januarja 2010, ob 10.30

v Okoljskem centru na Trubarjevi cesti 50 v Ljubljani.  

 

V okviru novinarske konference bodo projekt Očistimo Slovenijo v enem dnevu! predstavili:

    §       vodji projekta  Aleš Pevc in Petra Matos,

    §       vodja kartiranja divjih odlagališč Janez Matos ter

    §       predstavnica za komuniciranje z mediji Polonca Štritof.

     

O širši problematiki odpadkov, divjih odlagališč in njihovega vpliva na okolje ter možnostih sonaravnega gospodarskega razvoja bo spregovoril strokovnjak za varstvo geografskega okolja, geografijo naravnih virov in hidrogeografijo red. prof. dr. Dušan Plut.

Za izjave in intervjuje bodo novinarjem na voljo tudi predstavniki ključnih partnerjev v projektu OSVED Zavoda za gozdove Slovenije, Turistične zveze Slovenije, podjetja Sinergise in podjetja Neolab

 

Po novinarski konferenci je predviden ogled enega večjih divjih odlagališč v Ljubljani na Rakovi Jelši, kjer vam bomo predstavili tudi terensko delo – postopek popisa divjih odlagališč.

 

Društvo Ekologi brez meja


Prijava na Čist-e-novice