Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Natečaj Ustvarjamo iz odpadkov: razstava v Državnem zboru

 

Razstava likovnih del otrok in mladostnikov se pripravlja na sedemdnevni postanek v Državnem zboru

V petek, 9. aprila 2010, ob 10.30 uri, bo v preddverju velike dvorane Državnega zbora otvoritev razstave izbranih izdelkov z natečaja Ustvarjajmo iz odpadkov, ki poteka v okviru projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu!

Goste bosta nagovorila častna pokrovitelja projekta predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar, predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk in ena od vodij projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu Petra Matos. Za glasbeno popestritev bosta poskrbela uveljavljena glasbenika in tudi ambasadorja projekta Očistimo Slovenjijo v enem dnevu! Vesna Zornik in Janez Dovč, slovesno otvoritev razstave pa bo povezovala Saša Einsiedler.

Razstava izbranih likovnih del, ki so jih pripravili otroci in mladostniki na temo odpadkov in varovanja okolja, bo v Državnem zboru na ogled od petka, 9. aprila 2010 do vključno petka, 16. aprila 2010.

O Zakladnici idej in natečaju Ustvarjajmo iz odpadkov

Projekt Očistimo Slovenijo se z aprilsko akcijo ne bo zaključil. Nadaljevali ga bomo preko predlogov, ki se pridno nabirajo v Zakladnici idej. Vanjo vsi, ki to želijo, prispevajo svoje okoljske ideje, kako bi lahko izboljšali okolje v Sloveniji, kaj lahko skupaj s svojim zgledom naredimo dobrega za okolje in prebivalce Slovenije. Verjamemo, da smo skupaj močnejši in lahko uresničimo vse tisto, za kar si v preteklosti nihče od nas ni mislil, da je mogoče. Le tako je mogoč preskok v glavah in višja ozaveščenost vseh slojev družbe.
Ker so otroci in mladostniki prihodnost, v katero velja vlagati energijo, njim in njihovim idejam tudi v projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu! namenjamo posebno pozornost. Na likovni natečaj Ustvarjajmo iz odpadkov, ki se je iztekel 2. aprila, je prispelo več kot 200 predlogov, izmed katerih bo strokovna komisija izbrala najprodornejše ter jih tudi nagradila.

Med ostalimi izvedljivimi idejami bomo izbrali najzanimivejše. V drugi polovici leta 2010 bo na spletni strani www.ocistimo.si potekalo glasovanje, s katerim bomo skupaj izbrali najboljšo ter jo v letu 2011 uresničili. Ideje do preklica sprejemamo na zakladnica@ocistimo.si.


Prijava na Čist-e-novice