Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

O OSVED! tudi poslanci

Parlamentarni odbor za okolje in prostor je na sredini seji na pobudo predsednice odbora Brede Pečan razpravljal tudi o projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, je poročala STA. Člani odbora so projekt podprli in se zavezali, da bodo v okviru razpoložljivih možnosti vsak v svojem okolju prispevali k izpeljavi projekta in tudi sami aktivno sodelovali pri čistilni akciji.

Odbor je tudi Ministrstvu za okolje in prostor predlagal, naj izda poziv vsem komunalnim podjetjem v Sloveniji, da bi občanom ob določenih urah omogočila oddajo kosovnih odpadkov, pri tem naj bi se namreč v nekaterih občinah pojavljale težave.

Akcijo podpira tudi novi okoljski minister Roko Žarnić, ki je ob tem dejal, da bi bilo treba srednjeročno urediti nadzor nad nastajanjem divjih odlagališč, še poroča STA. Akcijo sicer med državnimi institucijami podpirajo ministrstvi za šolstvo in šport  ter obrambo, pa policija in direkcija za ceste, njeni častni pokrovitelji pa so predsednik države dr. Danilo Türk, predsednik parlamenta dr. Pavel Gantar in predsednik vlade Borut Pahor.


Prijava na Čist-e-novice