Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Odpadke bomo odvažali do srede

 

V sobotni vseslovenski čistilni akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu! se bo odvoz zbranih odpadkov z zbirnih točk začel predvidoma ob 11. uri. V Direkciji za ceste pričakujejo, da bodo vseh 20.000 ton odpadkov uspeli na deponije in zbirne centre za odpadke prepeljati do sredine prihodnjega tedna, delali pa bodo tudi v nedeljo.

Odvoz odpadkov se bo v soboto končal predvidoma ob 20. uri, koncesionarji Direkcije za ceste pa bodo delali tudi v nedeljo in predvidoma vse odpadke pobrali do srede, 21. aprila. Ob nedeljah sicer velja prepoved prometa za težka tovorna vozila, a gre za izjemo v skladu z odredbo o omejitvi prometa, zato posebna dovoljenja ne bodo potrebna, Direkcija za ceste, ki je partnerica Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, pa je o tem že obvestila policijo.

Zbrane odpadke bodo prostovoljci s traktorji in avtomobilskimi prikolicami vozili na 1.200 zbirnih točk, organizatorji pričakujejo približno pet tisoč vozil. Od zbirnih točk jih bodo komunalna podjetja, Dinos in Direkcija za ceste odvažali na deponije in zbirne centre za odpadke. Direkcija bo posebej poskrbela za 200 zbirnih točk, s katerih bo v skladu z dogovori z občinami odvažala tudi komunalne odpadke, z drugih pa bodo tovornjaki cestnih podjetij odvažali ločeno zbrane odpadke.

S strani Direkcije za ceste bodo odpadke odvažali tovornjaki Cestnega podjetja Ljubljana, Cestnega podjetja Ptuj, Cestnega podjetja Murska Sobota, Cestnega podjetja Kranj, Cestnega podjetja Koper, Cestnega podjetja Maribor, Cestnega podjetja Nova Gorica, VOC Celje in Cestnega podjetja Novo mesto.

Predvsem v soboto popoldne zaradi prevozov lahko pričakujete na cestah krajše zastoje v bližini zbirnih točk za odpadke in v bližini deponij in zbirnih centrov za odpadke, zato v Direkciji za ceste vse voznike pozivajo k strpnosti na cesti.

Tekst: Martina Budal


Prijava na Čist-e-novice