Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Pa preostali odpadki?


Prenekateri udeleženec vseslovenske akcije, ki smo jo obeležili 17. aprila, potarna ob odvrženih odpadkih na travnikih, sprehajalnih poteh, ob šolah, cestah ... In – veliko smo jih videli že tudi na lastne oči – obenem npr. pločevinko, plastenko, časopis … pobere in odvrže v najbližji koš.

Pridruži se vsem, ki jim ni vseeno, in ne dovoli, da bi Slovenija postala spet zasmetena. Če nas bo večina vestno pobirala odpadke, bomo nekoč res zaživeli v čisti deželi.

Saj veste – če je nekaj že zasmeteno, je veliko lažje tja odvreči še nekaj, kot če je vse čisto. Poleg tega pa zgledi vlečejo – morda je kdo, ki vas je ravno včeraj videl, da ste pobrali 'naključni' odpadek, to naredil sam, in tudi on s svojim dejanjem spodbudil še koga k akciji …

 

ODVOZ?

Ker smo 17. aprila zbrali toliko kupov odpadkov, nekateri pa so naknadno izkoristili priložnost in kupom dodali tudi material, ki se jim je nabiral doma, se soočamo z istim izzivom kot organizatorji sorodnih akcij po Evropi in svetu – količina odpadkov je tolikšna, da odvoz zahteva več časa.

 

Kupi najraje zrastejo ob cestah. Foto: Marijan Božeglav

 

Še posebej je problem opazen v urbanem okolju z večjo gostoto prebivalstva, zato vestnim Ljubljančankam in Ljubljančanom posredujemo kontakt inšpekcijske službe, ki ji lahko sporočite lokacije, kjer se še nahajajo odpadki:

Mestna občina Ljubljana
Mestna uprava
Inšpektorat
Proletarska 1
1000 Ljubljana

 


Prijava na Čist-e-novice