Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Preliminarno čiščenje predstavnikov projekta OSVED! s Slovensko vojsko


Ljubljana, 10. april - Predstavniki projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in pripadniki Slovenske vojske so pri vzorčnem čiščenju na vseh treh lokacijah že zbrali skupaj 70 m3 odpadkov, od tega je skoraj 60 % ločeno zbranih odpadkov.

Petra Matos, ena od vodij projekta, poudarila: »Veseli nas, da vojaki znajo upoštevati navodila ločevanja odpadkov, ki smo jih pripravili tudi za prostovoljce naslednji teden. Ločeno smo zbrali skoraj 60 odstotkov zbranih odpadkov,« in dodala, da je Slovenska vojska eden pomembnih partnerjev pri uspešni izvedbi projekta.

Aleš Pevc, eden od vodij projekta, je rekel: »Glede na današnji potek akcije bi prostovoljcem, ki se bodo udeležili akcije prihodnjo soboto, priporočil, da si navodila za prostovoljce natisnejo in jih prinesejo s seboj na čiščenje. Hkrati jim svetujem, da s seboj prinesejo dodatne vreče, ker je odpadkov resnično ogromno in v več slojih. Tudi grablje in rovnice pri čiščenju ne bodo odveč.«

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič je ob tej priložnosti izpostavila pomembnost tovrstnih dogodkov in civilno-vojaškega sodelovanja Slovenske vojske tudi na področju ekologije ter dejala: »Današnja skupna akcija je pokazala, da lahko pripadniki Slovenske vojske skupaj s civilnimi ekološko ozaveščenimi organizaciji pripomorejo k prihodnjemu skupnemu cilju, ta pa je visoka ozaveščenost za ohranitev narave tudi za prihodnje generacije«.

Čistilno akcijo so končali okrog 14. ure, vseslovenske akcije pa se bodo tudi pripadniki Slovenske vojske udeležili 17. aprila.

Tule si oglejte fotografije: preliminarno čiščenje

Video MORS: pevci skupine Perpetuum Jazzile čistili

Perpetuum Jazzile, pripravljeni na akcijo

 

Akcije se je udeležila tudi dr. Ljubica Jelušič

 

Pripadnice in pripadniki SV so se čiščenja lotili že zjutraj

 

Člani Perpetuum Jazzile in ekipa OSVED! pred majhnim delom današnjega izkupička

 

 

Več informacij:
Polonca Štritof
Komuniciranje z mediji
T: 051 628 225
E:
polonca.stritof@ocistimo.si
www.ocistimo.si

Projekt omogočajo:

Zlati pokrovitelj projekta Pokrovitelji projekta
KD, sklad Nova energija Slovenijales
XLAB
SINERGISE
NEOLAB
Medijski pokrovitelji projekta  
Žurnal24
Delo
Delo.si,
Dnevnik
GEA TV
Najdi.si
Nedeljski dnevnik
TV3
Radio 1
Europlakat
Radio Center
MTV Adria

 


Prijava na Čist-e-novice