Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Pridruži se odgovornim potrošnikom

 

Še vedno pogosto slišimo zmotno prepričanje, da odgovorna potrošnja zahteva preveč časa in energije. Resnica je lahko drugačna; ko potrošnik enkrat pridobi temeljne informacije in vzpostavi novo rutino, lahko nakupovanje celo precej poenostavi in pospeši, saj točno ve, kje in kdaj lahko izbira med kvalitetnimi proizvodi, zato se ne izgublja več med neskončnimi vrstami robe, zapakirane v pisano embalažo, a vprašljivega izvora in obdelave.

Če kupujemo racionalno, je okolju prijazna potrošnja lahko tudi varčna. Ko dobimo pregled nad cenami, začnemo živila izbirati po prehranski vrednosti, zato nas redkeje premami privlačen ovitek, dodatno pa lahko privarčujemo s kupovanjem pogosto uporabljanih proizvodov v večjih količinah naenkrat, s čimer se izognemo tudi odvečni embalaži.

Nekaj koristnih povezav Zveze potrošnikov Slovenije:

Za konec se spomnimo tudi na preverjeno geslo Misli globalno, deluj lokalno: po Sloveniji je vse več mlekomatov, v katerih vas čaka lokalno pridelano in sveže mleko, pripeljano neposredno s kmetij - te na spletu sproti objavljajo lokacije novih mlekomatov.

Tekst: Pika Kofol


Prijava na Čist-e-novice