Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Prislužili ste si knjigo


Ste se udeležili akcije OSVED! iz popolnoma nesebičnih razlogov, le zato, ker ste začutili, da morate biti zraven, in za povračilo niste želeli ničesar drugega kot čisto deželo na sončni strani Alp? Takih nas je bilo približno 250.000!  In ker je nad akcijo navdušena tudi založba Didakta, se je odločila, da prostovoljce nagradi s knjigo. Vsak, ki je 17. aprila čistil Slovenijo, lahko pride po knjigo na sedež založbe Didakta na Alpsko cesto 43 v Lesce. Dodatne informacije dobite po telefonu: 04 5320 200 ali po e-pošti: zalozba@didakta.si.


Foto: Gašper Kocjančič

Prve knjige, ki so jo ponudili, je v hipu zmanjkalo in če vas mika njena vsebina, se napotite v knjižnico, saj jo je vredno prebrati. Dr. Dušan Plut v knjigi Zeleni planet govori o prebivalstvu, energiji in okolju v 21. stoletju in še posebno opozarja, da Slovenija, čeprav znana kot zelena dežela, ni izolirani otok, daleč stran od pritiskov, ki jih doživlja naš planet, temveč tudi naša dežela prispeva glede na število prebivalcev nadpovprečen delež k obremenjevanju Zemlje. Naravi in njenim virom prilagojen materialni napredek planeta in Slovenije ni zgolj ena izmed možnosti, temveč civilizacijska nujnost, trdi avtor knjige, in dodaja: »Naši potomci nas bodo ocenjevali zlasti po ohranjenosti zeleno-modrega planeta, prejeti naravni doti, ki jim bo omogočala zdravo življenje in blaginjo.«

Na založbi Didakta lahko zdaj prevzamete knjigo Naša zadnja ura Martina Reesa, profesorja na univerzi v Cambridgeu, člana Kraljeve akademije in angleškega Kraljevega astronoma. Znanstvenikovo opozorilo: kako v tem stoletju terorizem, napake in okoljske katastrofe grozijo človeški prihodnosti na Zemlji in drugje.

Kozmolog Martin Rees nam ponuja vznemirljivo oceno tega, kar je morda pred nami. Jasno in natančno nam opisuje poti, po katerih nas je tehnološki napredek pripeljal do nove prelomnice v človeški zgodovini – v čas, ko lahko en sam dogodek zaradi zlobnega namena ali napake povzroči planetarno katastrofo. Bodisi da obravnava možnost, da nas izbriše umetno ustvarjeni virus, ki se širi po zraku, ali pa govori o tem, kako utegnejo poskusi, v katerih trkajo atomska jedra, sprožiti katastrofalno verižno reakcijo, je knjiga Naša poslednja ura znanstveno osupljivo izvirno delo, hkrati pa poziv k varovanju prihodnosti življenja.

Tekst: Petra Arula


Prijava na Čist-e-novice