Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Razstava fotografij: Ples z odpadki – poglej in očisti!

 

Žiga Šmidovnik, ki že mesece budno spremlja in dokumentira potek akcije OSVED! skozi fotografski objektiv, je postavil svoje fotografije na ogled v Bežigrajski knjižnici na Einspielerjevi ulici 1 v Ljubljani. Razstavo si lahko ogledate v vhodni avli knjižnice od 6. aprila do 17. maja – toplo vabljeni!

 

Fotograf o izboru:

"Razstavljene fotografije so prikaz priprav projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in posnetkov odlagališč na Barju. Slednje so izpostavljene kot opozorilo na neodgovorno ravnanje z odpadki, onesnaževanje narave in uničevanje ekosistema.

Prav z namenom prikaza nasprotja, ki so ga povzročila omenjena ravnanja, so razstavljene tako fotografije neonesnažene pokrajine kot tudi tiste, posejane z raznoraznim odpadnim materialom. Zato se sklop fotografij nadaljuje s čistilno akcijo ob Dnevu sprememb, ko so prostovoljci projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! očistili in razvrstili odpadke v vrtičkarskem naselju ob Litijski cesti v Ljubljani.

Fotografiji modne revije v Ljubljani prikazujeta kreacije iz recikliranih materialov. Kot sama modna revija sta tudi fotografiji prikazani kot primer možne koristne uporabe odpadnih materialov, ki bi sicer lahko končali na Barju ali številnih drugih divjih odlagališčih po Sloveniji."

 

Foto: Pika Kofol

 

Znate tudi sami zanimivo prikazati problematiko odpadkov v mediju fotografije?

Udeležite se fotografskega natečaja OSVED! (pogoji udeležbe) in se potegujte za eno izmed uporabnih nagrad.


Prijava na Čist-e-novice