Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Še zadnji dan za posvojitev divjega odlagališča

 

Podjetja in organizacije, ki želijo sodelovati pri akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, hkrati pa poskrbeti za boljše povezovanje svojih zaposlenih, imajo možnost, da za dan akcije posvojijo divje odlagališče. S posvojitvijo si zagotovijo, da bodo edina ekipa na divjem odlagališču, ki ga bo očistila in nato odpeljala zbrane odpadke do zbirne točke za odpadke.

Rok za posvojitev odlagališč se izteče v petek, 2. aprila, posvojitev pa lahko zainteresirani opravijo na dva načina. Tako lahko v registru divjih odlagališč izberejo primerno divje odlagališče in njegove koordinate sporočijo na gis@ocistimo.si. Pri tem bodite pozorni tako na lokacijo odlagališča kot na njegovo velikost, pri čemer upoštevajte, da odrasel človek očisti približno četrt kubičnega metra odpadkov.

Drugi način pa je, da ob prijavi na čistilno akcijo izberete možnost »Posvojili bomo odlagališče« in prijavi dodate okvirno število ljudi, ki bodo čistili, ter naslov, v bližini katerega želite sodelovati. V tem primeru bodo odlagališče izbrali organizatorji.

Vse potrebne podatke za čiščenje posvojenih divjih odlagališč boste prejeli do 6 aprila.

Tekst: Martina Budal

 


Prijava na Čist-e-novice