Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Zaključek vseslovenske čistilne akcije z zabavo v LJ, MB in NG


Ljubljana, 13. april – Društvo Ekologi brez meja, ki je pobudnik največje okoljske akcije v zgodovini Slovenije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, napoveduje zaključne zabave za vse prostovoljce, ki bodo 17. aprila pomagali pri čiščenju Slovenije. Zaključne zabave, v okviru katerih bodo nastopili slovenski glasbeni ustvarjalci, se bodo odvijale v Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici.

Društvo Ekologi brez meja se pripravlja na vseslovensko čistilno akcijo OSVED!, ki bo potekala v soboto, 17. aprila. V ta namen poteka ozaveščanje prebivalcev Slovenije o pravilnem okoljskem ravnanju, opozarjanje na vseslovensko čistilno akcijo OSVED! ter preliminarne čistilne akcije, ki opozarjajo na bližajoči se dogodek. Do sedaj je bilo v okviru projekta lociranih 10.400 divjih odlagališč (v okviru akcije se jih bo čistilo 7.000), projektu pa se je do tega trenutka pridružilo okoli 115.000 prostovoljcev.

Največja čistilna akcija v zgodovini Slovenije se bo zaključila z zabavami v treh slovenskih mestih, Ljubljani, Mariboru in Novi Gorici, z namenom zahvale vsem sodelujočim prostovoljcev. Zabave, na katerih bo nastopilo mnogo znanih slovenskih glasbenikov ter znanih posameznikov, ki so kot ambasadorji podprli projekt, so namenjene druženju in povezovanju vseh Slovencev na dan, ko bo potekala največja čistilna akcija v zgodovini Slovenije.

Eden od vodij projekta OSVED! Aleš Pevc še dodaja: »Zabave, ki bodo v treh slovenskih mestih potekale po zaključku vseslovenske čistilne akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu!, so zahvala za vse prostovoljce, ki bodo ta dan skupaj z nami čistili divja odlagališča po Sloveniji! Seveda pa so zabave namenjene prav vsem Slovencem! Želimo namreč, da se 17. aprila združijo vsi Slovenci, tako v čiščenju naše Slovenije, kot tudi v okviru zabav, ki jih pripravljamo! Seveda sem vesela, da je projekt OSVED! podprlo toliko glasbenikov in znanih oseb, skratka ambasadorjev, brez katerih zabav zagotovo ne bi bilo!«

V soboto, 17. aprila bodo v Novi Gorici na Bevkovem trgu, med 16. in 22. uro, za zabavo poskrbele glasbene zasedbe Shutdown, Ultra, Billysi in Orleki.

V Mariboru bodo na Snežnem stadionu, od 16. ure dalje, zbrane zabavali Nives Trope in Dušan Mamut Zupanič na gongih, glasbena zasedba Šambala, Damjana Golavšek, DJ in Jolanda Bauer z jogo smeha, Adi Smolar, glasbene zasedbe Sell out, Invite, Kingston in No name blues band.

V Ljubljani bo zaključna zabava potekala na Pogačarjevem trgu, od 18. ure dalje. Na njej bodo nastopili Ansambel Saša Avsenika, StrojMachine, Jadranka Juras, TIDE, Multiball, Elvis Jackson, Breed 77 in Adanna.

Svojo podporo projektu OSVED! so poleg vseh ostalih glasbenikov izrazili tudi člani zasedbe Elvis Jackson: »Elvis Jackson celo leto na naših koncertih mečemo toaletni papir in papirčke, plavalne potrebščine pa so nam v pomoč, da ljudem ponudimo dobro zabavo in jih naučimo plavati. Zato smo se odločili, da se udeležimo te prekrasne iniciative Očistimo Slovenijo v enem dnevu!. Je bil že čas, da se je nekdo lotil takega projekta! Skupaj se bomo zabavali ob glasbi in res si srčno želimo, da bomo s tem in s skupnimi močmi vsaj malo prispevali k čistejšemu okolju.«

Oglejte si še celoten program zaključnih zabav akcije OSVED!


****


 NASTOPAJOČI 

 

Adanna

Dvojec Adanna je nastal, ko sta svoje ustvarjalne moči združila Jan Tomšič na kitari, pihalih in vokalu ter Boris Magdalenc na tolkalih, didgeridooju in Hangu. Njuna glasba je preplet različnih stilov - od etna, preko ambientala in rocka se zapeljeta skozi zajčjo luknjo v čudežno deželo, kjer je vse mogoče.

Billysi

Začetki rock zasedbe Billy's private parking segajo v leto 2001, ko sta Sergej Pobegajlo (bas) in Urška Majdič (vokal) začela ustvarjati prve skladbe za ploščo Modra pravljica. Od takrat naprej je zasedba v slovenskem glasbenem prostoru poznana po odrski energiji in radijskih uspešnicah.
Širši množici so se predstavili na treh festivalih (Festival morja in sonca, HIT festival in Ema) in kot rockersko presenečenje doživeli pozitivne odzive. V duhu rocka s srcem je zasedba nadaljevala svoj potencial in ga širila preko meja z angleškimi skladbami Breaking the Ice, I Wish, Kissing You in Moving On. Zasedba je v letu 2006 udarila z novo močjo in člani Jure Doles (bobni),  Marko Soršak in Maticem Ajdičem (kitara). Spremembam je sledila tudi krajšava imena kot poklon fanom, ki so zasedbi že od samega začetka nadeli to ime – Billysi.
Začetek leta 2009 je bil za Billyse zelo delaven z vrsto koncertov širom Slovenije, njihov trud pa je bil poplačan z glasbenim priznanjem Diamanti 2009 v kategoriji ROCK. V duhu rocka s srcem nadaljujejo tudi z letošnjim, že četrtim albumom.

Breed 77

Skupina Breed77 je bila ustanovljena ob koncu prejšnjega stoletja kot odziv na dolgočasno glasbeno stanje, ki je v tistem času definiralo rock zvrst. Skupina, ki prihaja iz Gibraltarja, je bila ustanovljena v Londonu, ki vse od takrat ostaja njihova baza in mesto, s katerega potujejo po celem svetu.  Na turnejah po različnih mestih so predstavljali svoje 4 albume. Nastopali so tudi  na prestižnih evropskih festivalih kot so Download, Rock Am Ring in Wacken ter si delili oder z velikimi glasbenimi imeni kot so Metallica, Megadeth, Black Sabbath in The Melvins. Breed77 kot mešanica mediteranskih vplivov s sodobnim rockom in metalom, v angleško-španski kombinaciji, predstavlja zanimivo fuzijo, ki je osvojila glasbene kritike in ji je uspelo prodreti na glasbene lestvice – med drugim tudi na UK TOP 40!

Elvis Jackson

Elvis Jackson so v letu 2009 opozorili nase z albumom »Against the gravity« (EJ Rec), ki je bil izdan tudi na tujem (Nemčija, Italija, Avstrija, Švica, Beneluks, Skandinavija, Anglija, Irska itd.). Velja se spomniti, da je Against The Gravity četrti album po vrsti. V letu 2008 je bil posnet v studiu RSL, Novo Mesto in Radio Star Studiu (okolica San Francisca, ZDA). Buda, Berto, Slavc in Soki so ga preko poletja posneli v sodelovanju s producentom Billom Gouldom (Faith no more), tehnikom Richom Veltropom (delal s skupinami Tom Petty, Rage Against the Machine, Slayer, System of a Down, Red Hot Chili Peppers), medtem ko je bil mastering zaupan Johnu Cunibertiju (Aerosmith, Dead Kennedys, Joe Satirani, itd.). Glavni adut in odlika adrenalinskega kvarteta pa so, poleg albuma »Against The Gravity« in istoimenskega videosposta, brez dvoma turneje, koncertni in festivalski nastopi, kar uvršča Elvis Jackson med najbolj uspešne domače skupine na tujem. Elvis Jackson so samo v zadnjem letu nastopali skupaj s skupinami, kot so Faith No More, Sepultura, Anthrax, Ska P, Misfits, Clawfinger, Bloodhoud Gang, Soulfly, Motorhead in še bi lahko naštevali. Od večjih festivalov velja omeniti Exit Fest (Srbija), Rototom Sunsplash (Italija), Mighty Sounds Fest (Češka republika), Devilside Fest in Seregeti Fest (Nemčija), Spirit of Burgas (Bolgarija). Elvis Jackson tokrat za vse pripravljajo posebno presenečenje.

Več informacij o zasedbi: www.elvisjackson.com // www.myspace.com/elvisjacksonband

Multiball

Multiball so od nastanka mogoče celo bolj koncertno aktivni izven meja domovine. Celjane cenijo po energičnih in tehnično dovršenih nastopih, pozornost pa zbujajo tudi zavoljo svojega posebnega zvoka, v katerega so uspeli ujeti vplive punka, rocka, melodije, indie rocka in celo svinga. Fantje so v februarju, med 12. in 28. februarjem 2010, skupaj z ameriško punk rock skupino Good Knives, nastopali na evropski klubski turneji, v okviru katere so predstavili svojo novo, že tretjo izdajo »The days that follow...«, ki jo je na evropskem trgu izdala nemška založba Antstreet Rec. Na album so najprej opozorili s singlom in videospotom za pesem »Thin Rope«, ki  smo pri nas lahko videli na MTV in tudi na lestvici Rock Charts. Na podlagi dobrih kritik, ki jih je plošča deležna v tujini in zavoljo odličnega sprejema, ki so ga bili Multiball deležni na turneji se v Nemčijo ponovno vračajo konec aprila 2010.

Več informacij o zasedbi: http://www.myspace.com/multiball

Strojmachine

Kolektiv StrojMachine je urbano pleme v katerem raziskujejo hrup in ga s spektakularnimi nastopi z uporabo sodov, bobnov, odsluženih nap, tako kot instrumente transformirajo v hipnotične ritme, ki vzbujajo prvinskost iz preteklosti, ujeto globoko v nas, v naših genih. StrojMachine s svojim konceptom vztrajno raziskuje in nadgrajuje industrial slog, nad katerim so fascinirani in som ga tudi spremljali ob koncu 80-ih in začetku 90-ih pri razvoju zasedb kot so: Test Department, Einsturzende Noebauten, Les Tambours Du Bronx in drugi.

Po štirinajstih letih so tako v izvajanju glasbe kakor tudi v ustvarjanju instrumentov naredili velik korak naprej. Ustvarili so nov glasbeni mehanizem Orgle, ki jo napaja zrak pod tlakom izpod batov kompresorja ter je nekakšen mutant metalca raket in Frankenštajnovsko mizo za oživljanje, ki proizvaja zvok dostojen Metropolisove katedrale. Nadgradili so harfo z magneti, ki so elektrificirani, aranžmajsko pa so v svojo glasbo dodali harmonije in melodije.

Eden največjih izzivov pri njihovih nastopih je individualno prilagajanje konstrukcije in izvedbe programa samemu prizorišču nastopa. Na ta način jim je uspelo objekte osvetlitveno, projekcijsko in pirotehnično popolnoma spremeniti, da v času njihovega nastopa izgubijo svojo dotedanjo podobo in se spremenijo v nekaj novega.

Šambala

Šambala je glasbeno-meditacijska skupina, ki je bila ustanovljena z namenom združevanja ljudi v ljubezni, glasbi in meditaciji.
V njej delujejo glasbeniki, meditanti Franci-Padma (didgeridoo, djemba, tolkala), Simon-Puritan (klaviature, djemba, vokal), Matej-Jagat (kitara, vokal). Glasba, ki se ustvarja prihaja iz prostora notranje tišine. Instrumenti, ki jih v ta namen uporabljajo izvajalci so glas, kitara, klaviature, djembe, tolkala, didgeridoo. Živa glasba, srčni plesi, prepevanje manter in avtorskih pesmi ter poslušanje besed mojstrov modrosti so vrata v notranji tempelj miru in ljubezni. Glasba je guru, ki skupino vodi na poti v svetlobo.

Več informacij o zasedbi: www.sambala.si

TIDE

Skupina Tide je pred meseci izdala svojo tretjo ploščo z naslovom Regeneration, iz katere lahko na radijskih postajah slišite singla Adieu in You. V sklopu turneje Regeneration so Tide že nastopili vsepovsod po Sloveniji in povsod navdušili obiskovalce. Talentiranim glasbenikom, ki v Sloveniji vsekakor narekujejo trendovske glasbene smernice, je uspel tudi velik naskok tujine, saj so podpisali pogodbo z nemško založbo Antstreet Records, ki bo njihov album Regeneration izdala v Nemčiji, Avstriji, Angliji, Belgiji, Luksemburgu, Norveški, Švedski, Danski in na Nizozemskem. Ko govorimo o dovršenosti, kakovosti, drugačnosti in prefekcionizmu, govorimo o skupini Tide. In govorilo se bo še veliko!

Več informacij o zasedbi: www.tide-band.com // www.myspace.com/tideband

Ultra

Glasbeno zasedbo Ultra sestavljajo Marjeta Hvala, Tomaž Slapšak, Jernej Janežič, Maurizio Labinaz in Nastja Vovk. Med večjimi pojavljanji na glasbeni sceni lahko štejemo nastop v Cankarjevem domu na Hit festivalu, zmago na Koprskem FENS festivalu, Ljubljansko Škiaovo tržnico, Mariborski Lent, Ljubljanska Cvetličarna Mediapark, zmago na festivalu Loka Rock Fest v Škofji loki, zmago na festivalu ŠTUMF v Kamniku, nastop s Tonijem Cetinskim na obali, sodelovanje na Menartovem natečaju Coca-cola Band Start Up, posneli so akustični koncert v oddaji Švic mikrofona za spletno televizijo Vest.si, nastopili na italijanskem festivalu Festival Serestate 2009 v Trstu kot edini tuji bend tega festivala itd. Singli Dan za dva in Višje sta bila med drugim popevka tedna na radiu Val 202, Višje je bil leta 2008 izbran za pesem leta na Cerkniškem radiu Odmev, posneli so tudi dva spota, Prebudi se s prvotno zasedbo, ki je bil zelo dobro uvrščen na takratnih Videospotnicah in Dan za dva posnet v letu 2007. Trenutno skupina promovira prvi singel Sam(a) iz prihajajočega albuma Fuzija s koncerti in radijskimi intervjuji po celotni Sloveniji.


****


 POVEZOVALCI ZABAV 

 

Veronika K. Žajdela

Že v osnovni šoli je sodelovala v igralskem in pevskem krožku, po končani gimnaziji pa je odšla študirat v London in diplomirala na igralski akademiji - konzervatorju GSA. Začetki njene televizijske in radijske kariere segajo v leto 2001, ko je začela delati na Net TV in radiu Net Fm v Mariboru. Pot je nadaljevala na RTV Slovenija kot voditeljica oddaj Dobro jutro, Gremo v kino, Jabolko, Vroče poletje, Labirint in Poletna potepanja. Reportaže je delala večinoma iz sveta kulture in showbusinesa. Bila je tudi urednica in voditeljica tedenske oddaje o filmih »Cinemateka« na Info Tv.
Slišali smo jo lahko  na radiu City, kratek čas je bila moderatorka radia Antena. Od aprila 2007 pa je  glas Radia 1  - njeni oddaji lahko prisluhnete vsak delavnik med 9. 12. uro.
Prvo gledališko vlogo v Millerjevem Lovu na čarovnice je dobila že leta 1996. Še vedno je aktivna na odru. Redno gostuje v Drami SNG Maribor, nazadnje je igrala v predstavi Severni sij Draga Jančarja v režiji Mileta Koruna. Na televiziji je del redne igralske zasedbe v nanizanki POP Tv  »Lepo je biti sosed« v produkciji Perfo.
Redno vodi raznolike prireditve, vsako leto pa povezuje sprejem župana občine Maribor za Zlato lisico v angleščini.

Boštjan Gorenc – Pižama

Pižama je komik, improvizator, prevajalec, pisec ter strah in trepet slabše konstruiranih odrov. Je eden najbolj zapomnljivih obrazov slovenske stand-up komedije. Znan je po svojem svojevrstnem humorju, polnem besednih iger in zanimivih primerjav. Njegova najljubša tema so rajnki slovenski pisatelji, ki se ne morejo braniti, ter drobne absurdnosti vsakdanjega življenja.

Alenka Reza Oldroyd

Iz rodnega Maribora se je pri 9 letih preselila v Ljubljano. Po gimnaziji se je vpisala na študij računalništva in informatike na Fakulteti za elektrotehniko in že v prvem letniku rodila hčerko Ano. Tri leta kasneje je dobila še sina Luko, čez dve leti uspešno zaključila študij in leta 1990 rodila še sina Jako. Pred letom in pol se je znova zaljubila in poročila s Thomasom Oldroydom, ki ga je spoznala na Havajih. Sama pravi, da je končno spoznala nekoga, ki razume njene vice. Z možem predvsem uživata, skupaj pa pripravljata tudi mega projekt "Na vrhu z Rezo". Thomas se pridno uči slovensko, ki jo že pridno uporablja v svoji novi službi na POP TV, kjer dela na internetni tehnični podpori. Rada potujeta, redno telovadita, uživata v dobri hrani in se imata res lepo.

Tin Vodopivec

Tin Vodopivec je gonilna sila lepega števila različnih zabavnih projektov, idejni oče Festivala Panč, njegova neizmerna delovna energija pa mu odpira vrata v številne še neodkrite svetove zabavljaštva.
Nastopil je že praktično povsod - v Hali Tivoli je denimo  ogreval publiko na koncertu Julia Iglesiasa, nastopa tudi na poslovnih dogodkih, modnih revijah, porokah, študentskih zabavah ali brucovanjih. Od televizijskih nastopov se lahko pohvali z nastopi v zabavnih oddajah na TV Slovenija, RTS in TV3.
Njegov humor prepriča prav vsakogar, saj so njegove šale ljudske in nevsiljive. Tin je na odru prijeten in všečen, njegova odrska persona - zmedenec, ki je prepameten za lastno dobro - pa deluje naravno in je zato zelo prepričljiva. Po številu nastopov Tin prednjači pred vsemi ostalimi slovenskimi stand-up komiki, saj je zaradi zmernega, neškodljivega in obenem odličnega humorja zaželen povsod.

 

Dodatne informacije

Polonca Štritof
Komuniciranje z mediji
Očistimo Slovenijo v enem dnevu!
E: polonca.stritof@ocistimo.si
T: 051 628 225
W: www.ocistimo.si

 

 

POKROVITELJI ZABAV

 

Ljubljana: Ekološki catering, Fructal, Gledališče Glej, Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Radenska, Temma X, Vino Butique, Vivo catering, Zavod fest, Petlja

Maribor: All comb, Etika, Fructal, Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Radenska, Soundbiro, Petlja 

Nova Gorica: MONG, Gen I, Sin PRO, Elektro Primorska, Mako, Komunala Nova Gorica d. d., Splendid Bar, Cafe Bar, Želva d. d., Mini pekarna Brumat, Peloz

 

PROJEKT OSVED! OMOGOČAJO


Zlati pokrovitelj projekta

KD Skladi,

Sklad KD Nova energija

Pokrovitelji projekta

Slovenijales

XLAB

SINERGISE

 

Medijski pokrovitelji projekta

Žurnal24

Delo

Delo.si,

Dnevnik

GEA TV

Najdi.si

Nedeljski dnevnik

TV3

Radio 1

Europlakat

Radio Center

MTV Adria


 


Prijava na Čist-e-novice