Facebook skupina Facebook stran Twitter Youtube

Znane so zmagovalne fotografije


V okviru fotografskega natečaja OSVED! smo prejeli prek 1000 fotografij. Žirija članov Fotografske zveze Slovenije je izbrala 30 najboljših del 24 fotografov in izmed njih tri zmagovalna - čestitke vsem! Nagrade je zmagovalkam podelil Silvo Slapar, predsednik FZS, donirali pa so jih Canon, FOTO GM in FOTO GRAD.

V finale so se uvrstili: Vlado Belšak, Tadej Bogovič, Urša Dolinšek, Tanja Gobec, Matej Golob, Benjamin Kralj, Saša Miladinović, Miran Morano, Nevenka Muršič, Iva Novak, Miran Orožim, Tomaž Ovsenik, Marjana Papež, Lea Penšek, Urška Petrič, Andreja Ravnak, Andrej Sopotnik, Rok Sorta, Timea Štagar, Dobrin Tavčar, Tina Umer, Nina Urek, Milan Zadravec in Ernest Zagrušovcem.

Spodaj objavljamo zmagovalna dela s komentarji žirije, celoten izbor tridesetih pa si lahko ogledate v galeriji. Sledila bo tudi razstava ožjega izbora v organizaciji FZS, o kateri vas bomo še pravočasno obvestili.

 


 1. MESTO 

Marjana Papež, Stopiče: Barvna TV (Gornja Težka Voda, Novo mesto)

Fotografija zelo dobro prikazuje bistvo akcije, ima dobro kompozicijo. Zaradi všečne naknadne obdelave pa hkrati izstopa iz množice fotografij.

 


 2. MESTO 

Tina Umer, Koper: Pod prahom časa (Markovec pri Kopru)

Barvni kontrast (modro-rdeče), diagonalna kompozicija in deli fotografije, ki so neostri zaradi gibanja, dajejo fotografiji močan občutek dinamike in v kombinaciji z zelo poenostavljenim motivom, na katerem ni nepotrebnih elementov, tvorijo fotografijo, ki močno presega okvir dokumentiranja čistilne akcije.

 


 3. MESTO 

Lea Penšek, Maribor: Zakaj ne bi tud' rož'ce uživale v pomladi?

Močan modro-rumeni kontrast (ki na tej fotografiji prevladuje), diagonalna in enostavna kompozicija ter zorni kot iz žabje perspektive dajejo fotografiji intenziven občutek dinamike. Sporočilnost posnetka "Ohranimo naravo" pa je v celoti ohranjena.

V okviru natečaja je prispelo veliko posrečenih fotografij, a vseh na žalost nismo mogli nagraditi. Marsikatero bomo še objavili na spletu, zato spremljajte novice!


Prijava na Čist-e-novice