Lovska zveza Slovenije

 

LZS deluje v javnem interesu po Zakonu o divjadi in lovstvu in Zakonu o ohranjanju narave. Osnovna dejavnost Lovske organizacije Slovenije je varstvo narave in ob tem trajnostno gospodarjenje z divjadjo. Organizacija je stara že več kot sto let – nastala je leta 1907 v Ljubljani, ima 22.000 članov in 7 redno zaposlenih delavcev.

Slovenska lovska organizacija je naravovarstvena organizacija, katere glavni cilj je varstvo narave in trajnostno upravljanje z divjadjo, ki bo ob aktivnem sodelovanju s souporabniki na dolgi rok zagotavljalo in spodbujalo biotsko pestrost naravnega okolja.

Ker že več kot 15 let vsako leto organizirajo čistilne akcije po vsej Sloveniji, so se razveselili akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in upajo, da bomo skupaj uspešnejši. Sodelujejo kot partner, na regionalnem in lokalnem nivoju, tako pri organizaciji kot izvedbi. Svojim zaposlenim želijo s sodelovanjem v vseslovenski akciji sporočiti, da so pred petnajstimi leti začeli nekaj, kar je preraslo v vseslovensko akcijo, sicer pa so sodelovali že pri mnogih zelenih projektih – nacionalnih in tudi mednarodnih kot partner in izvajalec.

Pohvalijo se lahko, da se je po toliko izvedenih vsakoletnih akcijah čiščenja LZS zavest o ravnanju z odpadki med člani dvignila na zelo visok nivo – spoštujejo najvišje zakonske in moralne standarde na tem področju.


Prijava na Čist-e-novice